березня

28

Четвер

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

12 жовтня, напередодні Дня захисника України та  76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії на урочистостях в районному Будинку культури вшанували патріотів, які у різні періоди історії стали на захист рідної держави. Низький уклін і щиру вдячність  всім оборонцям України адресували перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Бурак та керуюча справами виконавчого апарату районної  ради Вікторія Марчук. За самовідданість і відвагу оголошено подяку голови РДА захисникам цілісності і незалежності України – членам районної громадської організації ветеранів АТО на сході країни Віктору Касяну та Володимиру Остапчуку, воїну-інтернаціоналісту Володимиру Кузьмичу. Почесними громотами районної ради було нагороджено учасників бойових дій Сергія Мельника (на фото 1) та Сергія Клеця, члена Української Спілки ветеранів Афганістану Василя Медведюка.
Творчі колективи РБК та дитячої музичної школи (на фото 2), вихованці вокальної студії «Троянда С» та дарували присутнім чудові патріотичні пісенні й танцювальні композиції.
Цього ж дня в районній книгозбірні відбулася презентація книги "Спротив" колишнього політв'язня, заслуженого працівника культури України, колківчанина Петра Мосійчука. Поспілкуватися із незламним і талановитим автором книги завітали  представники влади, вчителі, учні Маневицького професійного ліцею,  друзі, знайомі, користувачі бібліотеки. Слова шани і вдячності Петру Мосійчуку линули від першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Бурака, начальника відділу культури РДА Ігоря Дерлюка, голови Маневицької селищної ради Олександра Гаврилюка, депутата районної ради Миколи Давидюка та директора Маневицької ЦБС Любові Солов'янчик. 
Всі охочі мали змогу отримати на добру згадку від автора автограф  із побажаннями.  А далі  учасники заходу попрямували до Маневицької РДА, де Петру  Мосійчуку було надане почесне право підняти червоно-чорний прапор бійців ОУН-УПА поряд із Державним Прапором України (на фото 3).
А в Маневицькому краєзнавчому музеї 12 жовтня було проведено тематичний урок "Слава козацька вічно жива" для школярів ЗОШ № 1 ім. Героя України Андрія Снітка смт Маневичі. Учні дізналися  про  цікаві історичні моменти державотворення України, добу славних запорозьких козаків та героїв неоголошеної війни на сході держави.  Також присутні ознайомилися із виставкою "Ми вдячні вам за подвиг ваш",  переглянули фото героїв АТО, взяли участь у   вікторині "Чи знаєш ти добу козацтва?". Хлопці з нагоди свята мали можливість потримати в руках справжній козацький меч.
13-14 жовтня маневичани взяли участь у I Всеукраїнському фестивалі повстанської пісні "За Україну! За її волю!",  ініційованому головою Волинської ОДА Олександром Савченком. В'язанкою повстанських пісень район представив чоловічий вокальний квартет РБК (керівник заслужений працівник культури України Василь Дарчук). Людмилою Піддубною та Ярославом Мосійчуком  було презентовано автентичний  повстанський курінь (на фото 4). 
Підготувала Юлія Музика.
 
***
13 жовтня, напередодні свята Дня захисника України в Маневичах відбулося урочисте відкриття та освячення пам’ятного знака воїнам, що віддали своє життя за Україну.
Поблизу Маневицького ЦТДЮ зібралися місцеві жителі, бійці добровольчого полку "Азов", ветерани АТО, голова Маневицької РДА Андрій Линдюк та голова Маневицької селищної ради Олександр Гаврилюк. На відкриття пам’ятника запросили Раїсу Халик – матір загиблого у зоні АТО Героя України Андрія Снітка, який віддав за Батьківщину найдорожче – своє життя. Чин освячення здійснив настоятель громади УПЦ КП в смт Маневичі отець Михайло (на фото).
Відкрив пам’ятник керівник Волинського осередку Національного корпусу "Азов" Андрій Дяченко, який зазначив: "Цей хрест символізуватиме, що тут завжди була і буде Україна, тому що за неї пролита українська кров. І тут завжди буде українська мова, українська церква та українська держава. Як бойовий побратим загиблого маневичанина Андрія Снітка, дуже хотів би, щоб це не просто був монумент до якого приводили б школярів, говорили натянуті промови, клали квіти, йшли та все забували, а щоб цей пам’ятник був спогадом про Андрія, про кожного, хто загинув за цю землю».
Про спорудження цього пам’ятного хреста подбали представники Волинського осередку «Національного корпусу», його встановлено та облагороджено за благодійні кошти та кошти з бюджету Маневицької селищної ради.
Вічна пам’ять та шана тим, хто захищав та продовжує захищати цілісність і суверенітет нашої держави. Слава Україні! Слава її Героям! Миру всім нам!
Тетяна САВЧУК.
 
* * *
14 жовтня в Троянівському  Будинку культури відбулися урочистості, присвячені Дню захисника України, на які були запрошені учасники АТО та члени їхніх сімей.
З вітальним словом до присутніх звернувся Троянівський сільський голова Микола Ясюк, який подякував тим, хто  без вагань залишив свої сім’ї та рідних і пішов захищати свою Батьківщину від російського агресора. Під бурхливі оплески на сцену були запрошені воїни АТО, де їм вручили нагрудні знаки «Учасник бойових дій» та подарунки.
Гарними піснями вітали односельців сільський голова,учні  та  вчителі  Троянівської ЗОШ І-ІІІ ст., фольклорний колектив «Гуляночка».
Лідія ЧУДНОВА,
художній керівник БК.
 

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua