березня

28

Четвер

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Останні коментарі

14 травня відбулись громадські слухання із обгрунтування безпеки продовження терміну експлуатації  енергоблоку № 3 ВП "Рівненська АЕС" під головуванням очільника представницької влади району Анатолія Мельника, про що повідомлялось в минулому номері районної газети. В слуханнях взяли участь громадськість Маневицького району, представники ВП «Рівненська АЕС», працівники апарату Маневицької районної ради та райдержадміністрації, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів смт Маневичі, депутати районної ради, сільських та селищних рад району, представники громадських організацій.
Було вирішено прийняти наступні висновки громадських слухань:
1. Погодити пропозицію продовження терміну експлуатації енергоблоку № 3 ВП «Рівненська АЕС» у понадпроектний термін.
2. Звернутися до Кабінету Міністрів України щодо виконання Закону України  «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» щодо  соціально-економічної компенсації ризику населення,  яке  проживає  на території зони спостереження  АЕС, у повному розмірі.
3. Звернутись до НКРЕКП та народних депутатів України від Волинської області з пропозицією внесення змін у підзаконні нормативно-правові акти щодо збільшення щомісячного пільгового ліміту споживання електроенергії для багатоквартирних будинків у зоні спостереження РАЕС мінімум до 400 кВт. 
4. Підтримати Звернення Маневицької селищної ради щодо збільшення встановленого ліміту на споживання електроенергії.
5. Рекомендувати головам Маневицької райдержадміністрації та районної ради вжити заходів по перегляду переліку населених пунктів, територія яких входить до зони спостереження.
6. Звернутися до Кабінету Міністрв України, а також народних депутатів України від Волинської області щодо запровадження медичного страхування населення, яке проживає на території зони спостереження РАЕС.
7. Пропонувати ВП «Рівненська АЕС» передбачати кошти на проведення ремонтів доріг, що є від’їзними шляхами від скупчення населення на випадок необхідності евакуації населення із зон можливого впливу наслідків надзвичайної ситуації або надзвичайної ситуації.
8. Підтримати пропозицію ВП «Рівненська АЕС» по будівництву гідропідпірної споруди електростанції на межі Рівненської та Волинської областей.
9. Звернутись до народних депутатів України від Волинської області з пропозицією повторно внести на розгляд Верховної Ради України законопроект, яким враховано останні зміни бюджетних відносин із створеними об’єднаними громадами, по надходженню субвенції по соціально-економічній компенсації ризику населення,  яке  проживає на території   зони   спостереження  АЕС.
10. Звернутися до ВП «Рівненська АЕС» щодо підтримки діяльності ТРК «Бурштиновий шлях» з метою створення можливості оповіщення населення, яке проживає на території зони спостереження Рівненської АЕС.
Із повним тесктом протоколу громадських слухань можна ознайомитися на офіційному сайті Маневицької районної ради http://www.manrayrada.gov.ua.

You have no rights to post comments

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua