лютого

23

Субота

Маневицька районна газета "Нова доба"

Офіційні вітання

Виготовити пристрій досить легко, головне – визначитися з призначенням, адже коптильні бувають двох видів: для гарячого і холодного копчення.  
«Гаряча» коптильня компактніша і продукт в ній готується швидко. Це пов’язано з тим, що вогнище розміщується безпосередньо під бочкою для копчення, тому гарячий дим добре прокопчує продукт за 2-5 годин. 
«Холодна» (на знімку) коптильня більш громіздка. В ній дим спершу повинен охолонути, перш ніж потрапити до бочки. Готуються страви довше, але їхній смак набагато багатший та запашніший. Щоб охолодити дим, вогнище виносять за межі коптильної камери, а дим доправляється до неї за допомогою довгої труби. Коптильня такої конструкції зазвичай високою не буває, при цьому процес холодного копчення триває 12-36 годин. Камеру для копчення дуже легко зробити з металевої 200-літрової бочки. Таку ємкість із вирізаним днищем встановлюють над ямою глибиною 40 см, попередньо обкладеною цеглою. Другу яму – для вогнища – копають трохи далі (1-2 метри від бочки). Дві ями з’єднують траншеєю, яку зверху закривають сталевими листами. 
Детальніше читайте у "Новій добі"
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Дзвоніть, пишіть, заходьте.

Редактор - (03376) 2-11-44
Заступник редактора, зав. відділом соціальних проблем, бухгалтер - 2-19-17
Зав. відділом інформації - 4-06-46
Оголошення, реклама - 2-15-74.
E-mail: manev_gazeta@ukr.net
Адреса: 44600, смт Маневичі, вул. Незалежності, 14.

Люди рідного краю

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua